Tensiunile comerciale, pe agenda de la summitului G20: Protecţionismul SUA, NAFTA, relaţiile sino-americane

Tensiunile comerciale declanşate de politicile protecţioniste ale Statelor Unite vor fi principala tema de discuţie din cadrul întâlnirii miniştrilor de finanţe ai ţărilor din grupul G20, de la Buenos Aires, din acest weekend, precizează Channel News Asia.

134 afișări
Imaginea articolului Tensiunile comerciale, pe agenda de la summitului G20: Protecţionismul SUA, NAFTA, relaţiile sino-americane

Tensiunile comerciale, pe agendă la summitului G20: Protecţionismul SUA, NAFTA, relaţiile sino-americane

Un alt subiect important de discuţie va fi viitorul Acordului de Liber Schimb din America de Nord (NAFTA), discuţii la care vor lua parte Statele Unite, Canada şi Mexic. În lunile anterioare, NAFTA a fost subiectul unor numeroase critici venite din partea preşedintelui american Donald Trump, care a precizat, în repetate rânduri, ca doreşte o renegociere a lui.

Pe marginea summitului G20 va avea loc, însă, şi o întâlnire de o oră a miniştrilor de finanţe ai ţărilor Grupului celor Şapte (G7). În cadrul acestei întâlniri, principala temă de discuţie vor fi tensiunile comericale sino-americane.

Există, însă, destul de mult scepticism în rândul miniştrilor de finanţe cu privire la rezultatele întâlnirii. Într-o declaraţie făcută ziarului german Stuttgarter Zeitung, ministrul de finanţe german, Olaf Scholz, a precizat că: "din păcate, este puţin probabil să facem paşi importanţi înainate la Buenos Aires".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici