Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: România ar putea să adopte moneda euro în 2022

România ar putea adera la zona euro în 2022, odată ce venitul celor mai săraci cetăţeni va creşte, a declarat ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, pentru cotidianul polonez Rzeczpospolita, citat de Reuters.

1447 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: România ar putea să adopte moneda euro în 2022

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: România ar putea să adopte moneda euro în 2022

„Deja întrunim în prezent toate cerinţele formale, am putea să ne alăturăm uniunii monetare chiar mâine, dar ne temem că va avea un efect negativ asupra veniturilor pensionarilor şi a celor mai săraci”, a declarat Meleşcanu pentru cotidianul polonez.

„Cred că vom adopta moneda euro în cinci ani, în 2022”, a adăugat ministrul.

Din zona euro fac parte 19 state. Cel mai recent, Lituania, s-a alăturat în 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici