Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru

Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru, depăşind estimările pieţei, deoarece reducerile de preţ şi creditele federale din SUA au contribuit la creşterea accesibilităţii vehiculelor sale electrice.

516 afișări
Imaginea articolului Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru

Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru

Compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 de vehicule în perioada aprilie-iunie, în creştere cu 10% faţă de trimestrul precedent şi cu 83% mai mult faţă de anul trecut, relateză Reuters.

Analiştii se aşteptau în medie ca Tesla să livreze 445.000 de maşini, potrivit a nouă analişti chestionaţi de Refinitiv, cu cea mai mică estimare la 439.875 şi cea mai mare la 450.000.

Compania a produs cu 13.560 de vehicule mai mult decât a livrat în al doilea trimestru, deşi diferenţa s-a redus de la 17.933 în primul trimestru.

Se aşteaptă ca Tesla să atingă vânzări record în China, a doua sa piaţă ca mărime după America de Nord, în pofida concurenţei acerbe din partea liderului de piaţă BYD .

Tesla a redus preţurile începând de la sfârşitul anului trecut în China. Şeful Tesla, Elon Musk, a dublat în aprilie războiul preţurilor, afirmând că producătorul de vehicule electrice (VE) va prioritiza creşterea vânzărilor înaintea profitului, în condiţiile unei economii slabe şi a concurenţei în creştere.

De atunci, a mărit reducerile în toate gamele sale, într-o mişcare considerată a reduce stocurile, făcând în acelaşi timp ca toate modelele sale Model 3 să fie eligibile pentru credite federale complete de 7.500 de dolari începând cu luna iunie în Statele Unite.

Compania a livrat 446.915 autoturisme compacte Model 3 şi vehicule utilitare sportive Model Y, precum şi 19.225 de vehicule premium Model S şi Model X.

Între timp, pionierul vehiculelor electrice a înregistrat o serie de victorii în domeniul încărcării rapide a vehiculelor electrice, companii precum Ford Motor şi General Motors, precum şi producători de echipamente de încărcare rapidă acceptând să adopte standardul nord-american de încărcare (NACS) al firmei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tesla,
record,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici