Tesla, cea mai valoroasă companie auto din SUA din toate timpurile. Acţiunile au crescut cu 93%

Tesla a devenit cea mai valoaroasă companie auto din America, din toate timpurile, după creşterile acţiunilor din ultima perioadă, de 93% în ultimele trei luni, valoarea de piaţă depăşind Ford sau General Motors.

2620 afișări
Imaginea articolului Tesla, cea mai valoroasă companie auto din SUA din toate timpurile. Acţiunile au crescut cu 93%

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din SUA din toate timpurile

Acţiunile Tesla au crescut din nou în şedinţa de marţi cu aproape 7 dolari sau 1,5%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu aproximativ 0,3%.

Acţiunile companiei au crescut cu 93% în ultimele trei luni şi cu aproape 10% până în prezent, peste câştigul de 0,4% al inddicelui DJIA. Câştigurile au făcut din Tesla cea mai valoroasă companie auto din America.

Capitalizarea de piaţă actuală a Tesla se apropie de 83 de miliarde de dolari şi aceasta depăşeşte valoarea maximă a pieţei Ford Motor, de aproximativ 81 de miliarde de dolari, stabilită în 1999, potrivit Dow Jones Market Data. Valoarea de piaţă a Tesla este, de asemenea, mai mare decât cea a General Motors înainte de faliment, a General Motors din prezent sau Fiat Chrysler Automobiles.

Cea mai mare companie din SUA din prezent este Apple, în valoare de peste 1.300 de miliarde de dolari, sau aproximativ 4,3% din valoarea totală de aproape 30.000 de miliarde de dolari a acţiunilor din S&P 500.

Trebuie ţinut cont însă de faptul că valorile nu sunt actualizate cu inflaţia, iar în al doilea rând valoarea de piaţă trebuie ponderată cu valoarea datoriilor pe care companiile le-au avut la un moment dat sau altul. Indiferent de aceste aspecte, evoluţia companiei lui Elon Musk este impresionantă. Antreprenorul a construit o companie auto de la zero în acest secol care acum valorează mai mult decât oricare dintre producătorii auto din Detroit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici