Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China. Rechemarea a avut loc în urma unei investigaţii de doi ani a Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA.

592 afișări
Imaginea articolului Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice Model S, X, 3 şi Y exportate în China, din cauza unor probleme legate de comenzile de direcţie automată asistată şi de închidere a uşilor. Rechemarea, cea mai mare efectuată vreodată de Tesla în China, afectează majoritatea maşinilor pe care le-a vândut în această ţară, scrie The Guardian, citat de alephnews.ro.

Administraţia de stat pentru reglementarea pieţei din China a anunţat vineri rechemarea în service. Agenţia a precizat că Tesla din Beijing şi Shanghai va folosi actualizări de la distanţă pentru a remedia problemele, astfel că, în majoritatea cazurilor, proprietarii de maşini nu vor trebui să viziteze centrele de service Tesla.

Rechemarea din China, din cauza unor probleme cu funcţia de asistenţă automată la direcţie, se aplică la 1,6 milioane de Tesla Model S, Model X, Model 3 şi Model Y importate. Atunci când funcţia de direcţie automată este activată, şoferii ar putea utiliza în mod abuziv funcţia de conducere combinată, crescând riscul de accidente, se arată în anunţ.

Rechemarea pentru remedierea controlului logic de deblocare a uşilor pentru modelele importate Model S şi Model X EV afectează 7.538 de vehicule fabricate între 26 octombrie 2022 şi 16 noiembrie 2023. Acesta este necesar pentru a preveni deschiderea încuietorilor uşilor în timpul unei coliziuni.

Rechemarea a avut loc în urma unei investigaţii de doi ani a Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) cu privire la o serie de accidente – unele mortale – care au avut loc în timp ce sistemul de conducere parţial automatizat Autopilot era în funcţiune.

Ancheta a constatat că sistemul era defect. Îmbunătăţirile sunt menite să îi determine pe şoferii care folosesc sistemul Autopilot să fie mai atenţi la drum. Documentele depuse de Tesla la guvernul american au precizat că modificarea software-ului online va creşte numărul avertismentelor şi alertelor pentru ca şoferii să îşi ţină mâinile pe volan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici