Tesla se aşteaptă să majoreze preţul maşinilor fabricate în China şi vândute în UE după creşterea taxelor vamale

Tesla se aşteaptă să crească preţul modelului Model 3 din cauza taxelor de import impuse de Uniunea Europeană pentru vehiculele electrice fabricate în China, a anunţat joi constructorul auto american.

Urmărește
220 afișări
Imaginea articolului Tesla se aşteaptă să majoreze preţul maşinilor fabricate în China şi vândute în UE după creşterea taxelor vamale

Mesajul, afişat pe site-ul Tesla pentru ţări precum Germania, Franţa, Irlanda, Belgia şi Ungaria, a îndemnat potenţialii cumpărători să îşi plaseze comenzile în luna iunie. În mesaj nu se precizează cu cât va creşte preţul.

"Anticipăm o cerinţă pentru noi de a majora preţurile pentru vehiculele Model 3 începând cu 1 iulie 2024", se arată în mesaj, potrivit Reuters. "Acest lucru este cauzat de taxele de import suplimentare care probabil vor fi impuse vehiculelor electrice fabricate în China şi vândute în UE".

Comisia Europeană a anunţat miercuri că va impune taxe suplimentare de până la 38,1% pentru maşinile electrice fabricate în China începând din iulie, ceea ce a determinat Beijingul să avertizeze că va lua măsuri pentru a proteja interesele chineze.

Tesla, care exportă maşini Model 3 din Shanghai în Europa, a fost una dintre companiile despre care Comisia Europeană a spus că a cooperat cu ancheta şi, prin urmare, va fi supusă unui tarif mai mic de 21%.

Comisia a adăugat că Tesla ar putea primi o taxă calculată individual pentru vehiculele sale electrice fabricate în China atunci când vor fi impuse taxe definitive în noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici