Tim Cook a primit de la Apple un bonus în acţiuni de 376 mil. dolari, cel mai mare din ultimii 10 ani

Directorul general al Apple, Tim Cook, a primit un bonus în acţiuni în valoare de peste 376 milioane de dolari, cel mai mare acordat de o companie în ultimii zece ani.

216 afișări
Imaginea articolului Tim Cook a primit de la Apple un bonus în acţiuni de 376 mil. dolari, cel mai mare din ultimii 10 ani

Tim Cook (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Consiliul de Administraţie al Apple i-a acordat lui Cook un milion de acţiuni restricţionate pentru a-şi sublinia încrederea în noul CEO, numit în august pe poziţia lui Steve Jobs, care a decedat două luni mai târziu.

Jumătate din acţiuni vor deveni tranzacţionabile în 2016, iar restul în 2021, şi valorează peste 376 milioane de dolari la preţul de închidere de pe bursa de la New York din 24 august 2011, se arată într-un comunicat al Apple.

Steve Jobs a primit în ianuarie 2000 de la Apple un bonus în acţiuni în valoare de peste 600 milioane de dolari, singurul din istoria recentă care depăşeşte pachetul primit de Cook.

Jobs revenise atunci de trei ani la conducerea Apple, după ce a fost înlăturat în anii '80, şi a transformat compania în cea mai mare din industria tehnologiei după capitalizarea de piaţă, fiind considerat "părintele" unor produse ca iPod, iPhone şi iPad.

Jobs, care a murit în octombrie, deţinea 5,5 milioane de acţiuni Apple, potrivit companiei, şi a încasat în ultimii trei ani un salariu simbolic de numai un dolar.

Cook a primit pentru anul trecut un salariu de 900.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici