Timoşenko respinge mai multe clauze ale acordului cu Rusia privind gazele

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko a declarat joi că respinge mai multe clauze ale acordului care reglementează livrările de gaze ruseşti către Ucraina, încheiat de preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său de la Kiev, Viktor Iuşcenko.

12 afișări
Imaginea articolului Timoşenko respinge mai multe clauze ale acordului cu Rusia privind gazele

Iulia Timoşenko respinge mai multe clauze ale acordului cu Rusia privind gazele

"Guvernul nu poate accepta anumite condiţii" ale acordului încheiat la 12 februarie, printre care "preţul de 315,6 dolari pentru 1.000 de metri cubi pe trimestru", "înlocuirea unui intermediar cu altul" pentru vânzarea gazului în Ucraina şi "imposibilitatea pentru compania publică ucraineană Naftogaz de a distribui gazul", subliniză Timoşenko într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui ucrainean.

"Aplicarea acestor condiţii va antrena menţinerea actelor de corupţie şi de abuzuri, falimentul Naftogaz şi va contraveni intereselor naţionale ale Ucrainei", a adăugat premierul, conform textului publicat pe site-ul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici