TOP cele mai bune oraşe pentru SHOPPING din lume: Ce loc ocupă Bucureştiul

Una dintre cele mai mari agenţii de turism din lume a publicat topul celor mai bune 25 de oraşe pentru shopping din lume în 2015. În mod surprinzător pentru unii, printre locaţiile apărute anul acesta pe listă se numără şi Bucureşti.

6926 afișări
Imaginea articolului TOP cele mai bune oraşe pentru SHOPPING din lume: Ce loc ocupă Bucureştiul

Top 25, cele mai bune oraşe pentru SHOPPING din lume. Ce loc ocupă Bucureştiul

Criteriile luate în calcul de realizatorii clasamentului sunt puterea de cumpărare, atitudinea comercianţilor şi numărul de vizitatori anual. Fiecare dintre aceste criterii primeşte o notă între 1 şi 10 şi în funcţie de media obţinută s-a realizat clasamentul.  

Locul 1 în topul realizat de Expedia este ocupat şi anul acesta de New York, care a obţinut cel mai mare număr de puncte, bifând 8 la puterea de cumpărare, 9 la amabilitate şi 7 la numărul de vizitatori.

Pe locul doi se clasează Berlinul cu punctaj maxim la capitolul amabilitatea personalului, iar pe trei Los Angeles care a pierdut la capitolul vizitatori. Top cinci este completat de Londra care a obţinut nota maximă la numărul de vizitatori şi de Kuala Lumpur cu 10 la puterea de cumpărare.  

Pe ultimele locuri în clasament se află Cape Town, Amsterdam şi Bucureşti, capitala României aflându-se pentru prima dată în acest top.

Cu 11 puncte din 30 posibile, Bucureştiul a luat nota 9 la puterea de cumpărare, realizatorii arătând că transportul în comun este foarte ieftin, 0,24£, în timp ce o pereche de jeans Levi’s se vând cu 39,62£, iar încălţămintea Nike cu 44,67£.

Preţurile din România sunt dintre cele mai mici, raportate la alte oraşe din top. În Amsterdam, de exemplu, transportul public este 2,05£, Levi’s – 67,18£, iar încălţămintea Nike – 63,03£.

Top cele mai bune 25 de oraşe pentru shopping din lume:

New York

Berlin

Los Angeles

Londra

Kuala Lumpur

Tokyo

Singapore

Istanbul

Paris

Madrid

Sao Paolo

Bangkok

San Francisco

Dubai

Milano

Roma

Hong Kong

Seul

Marrakech

Edinburg

Melbourne

Viena

Cape Town

Amsterdam

Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici