Topul ieftinirilor de credite: 1-2% la cele în euro, 2-3% la cele în lei

De la începutul anului, băncile au tăiat serios din dobânzile la creditele în lei şi valută, continuând astfel trendul început către finele anului trecut. Numai clienţii noi însă pot să se împrumute mai ieftin, pentru că reducerile sunt valabile doar în cazul creditelor nou acordate, informează "Gândul".

19 afișări
Imaginea articolului Topul ieftinirilor de credite: 1-2% la cele în euro, 2-3% la cele în lei

Topul ieftinirilor de credite: 1-2% la cele în euro, 2-3% la cele în lei (Imagine: Mediafax Foto)

Unele bănci au aplicat strategia micşorării marjelor de dobândă la finanţările în lei, cum este cazul grecilor de la Emporiki Bank, după ce BNR le-a dat posibilitatea să se împrumute mai ieftin în moneda naţională. Începând de luni, banca a tăiat trei procente din dobânda la creditele ipotecare în lei, iar noua dobândă este de 10,44% pe an (calculată la indicatorul ROBOR de luni).

Aceeaşi strategie a ieftinirii finanţărilor în lei are şi OTP Bank. Banca a tăiat un punct procentual din dobânzile la lei, astfel că dobânda la creditul ipotecar de achiziţii cu comision lunar a scăzut la 11,86%, respectiv 15,36% în cazul celui fără comision lunar.

Citeşte mai multe despre ieftinirea creditelor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici