Topul oraşelor cu cele mai scumpe chirii la birouri

Centrul metropolei nipone Tokyo a depăşit în acest an districtul West End din Londra în topul zonelor cu cele mai scumpe costuri de ocupare a spaţiilor de birouri, în contextul unei scăderi masive a preţurilor în majoritatea centrelor de afaceri din lume, ca urmare a crizei mondiale.

18 afișări
Imaginea articolului Topul oraşelor cu cele mai scumpe chirii la birouri

Topul oraşelor cu cele mai scumpe chirii la birouri (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Astfel, chiria pentru spaţii de birouri în districtul Inner Central din Tokyo se plasa, la 31 martie, la 1994,11 dolari pe metru pătrat pe an.

Pe locul doi se află West End Londra cu o chirie de 1874,65 dolari pe metru pătrat pe an.

Grupul primelor trei oraşe clasate este completat de Moscova, cu un cost de 1848,8 dolari pe metru pătrat pe an.

Pe poziţia a patra se plasează Hong Kong cu 1633,56 dolari pe metru pătrat pe an.

Districtul Outer Central din Tokyo cu 1624,43 dolari pe metru pătrat pe an se află pe locul cinci.

Pe locul şase se fală Mumbai cu 1423,09 dolari pe metru pătrat pe an.

Pe poziţa şapte se află Dubai cu 1330,56 dolari pe metru pătrat pe an.

Locul opt este ocupat de Paris cu 1247,7 dolari pe metru pătrat pe an.

Pe locul nouă se află Londra cu 1124,09 dolari pe metru pătrat pe an.

Iar pe locul zece se află capitala irlandeză Dublin cu1016,06 dolari pe metru pătrat pe an.

Criza financiară mondială şi recesiunea economică au afectat sever piaţa spaţiilor de birouri, studiul CBRE relevând scăderi puternice, de 9,7-34,4% ale costurilor în 35 de oraşe dintre cele 50 incluse în clasament.

Cel mai puternic declin a fost înregistrat în Singapore (34,4%), urmat de centrul metropolei americane New York (31,5%), centrul financiar din Hong Kong (29,9%), Boston, SUA (29,7%), Hong Kong (28,5) sau Moscova (26,7%).

Oraşul francez Marsilia a consemnat cel mai important avans al costurilor pe piaţa spaţiilor de birouri, de 30,4%, urmat de Perth, Australia (22,2%) şi capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo (21,7%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici