Toyota va suspenda producţia la cinci uzine europene timp de mai multe zile

Constructorul auto nipon Toyota a anunţat că va suspenda producţia la cinci uzine europene timp de opt zile, la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lui mai, din cauza lipsei unor piese de provenienţă japoneză ca urmare a cutremurului care a zguduit în martie arhipelagul.

28 afișări
Imaginea articolului Toyota va suspenda producţia la cinci uzine europene timp de mai multe zile

Toyota va suspenda producţia la cinci uzine europene timp de mai multe zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Producţia va fi oprită timp de mai multe zile la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lui mai, apoi se va lucra într-o cadenţă redusă, pentru a gestiona piesele disponibile după cutremurul din 11 martie", se arată într-un comunicat al Toyota.

Unităţile vizate de suspendarea producţiei sunt fabricile de asamblare Onnaing (Franţa), Burnaston (Marea Britanie) şi Adapazari (Turcia) şi uzinele de motoare Jelcz-Laskowice (Polonia) şi Deeside (Marea Britanie).

Producţia din Japonia de piese destinate autovehiculelor Toyota asamblate în străinătate a fost oprită pentru zece zile după seismul şi valurile tsunami care au lovit arhipelagul în martie.

Fabricile europene vor fi închise pe 21, 22, 25 - 29 aprilie şi 2 mai.

Tot din cauza lipsei pieselor, Toyota a decis suspendarea activităţii în America de Nord timp de şase zile în aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici