Transgaz începe în curând lucrările la conducta Tuzla-Podişor care preia integral producţia Neptun

Transgaz, compania naţională de transport a gazului natural, este pe punctul de a începe lucrările la conducta Tuzla-Podişor, un proiect de peste 300 de kilometri, destinat preluării gazelor din proiectul Neptun din Marea Neagră, acolo unde investitori sunt OMV Petrom şi Romgaz.

551 afișări
Imaginea articolului Transgaz începe în curând lucrările la conducta Tuzla-Podişor care preia integral producţia Neptun

Transgaz începe în curând lucrările la conducta Tuzla-Podişor care preia integral producţia Neptun

„Tuzla-Podişor este aproape de prima sudură. Conducta preia integral producţia din Neptun-Deep. La finalul anului viitor vom finaliza gazoductul, vor mai urma 5-6 luni de zile de probe şi, conform contractului semnat, la 1 iulie 2025 gazoductul este operativ”, a spus Ion Sterian, directorul general al Transgaz, într-o intervenţie în cadrul conferinţei Romanian International Gas Conference.

Potrivit Ziarului Financiar, Sterian a precizat că deşi se vorbeşte mult despre potenţialul de export, în realitate gazul din Marea Neagră nu va fi suficient nici pentru a acoperi cererea României, ţinând cont de investiţiile programate pentru centralele pe gaze sau conectarea unor noi consumatori la reţea.

„Eu vă spun că nici gazele din Marea Neagră nu vor fi suficiente pentru România. Va trebui să importăm gaze. Numai din racordarea unor noi localităţi vor veni 3-4 mld. metri cubi în plus la cerere. Mă bucur că şi-a reluat producţia Azomureş cu 50% din capacitate, lucru care din nou aduce creşterea cererii. Vedem cum Qatar semnează contracte pe 27 de ani. Noi nu ştiu ce mai aşteptăm”, a mai spus Sterian în intervenţia sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici