Tranzacţie gigant. Pachetul majoritar de acţiuni al producătorului de mezeluri Caroli Foods, vândut către un grup mexican

Caroli Foods Group, companie care activează în industria produselor din carne ambalate, a fost preluată de Sigma Alimentos, după ce compania mexicană a cumpărat 51% din acţiunile Caroli, adăugându-le la pachetul de 49% pe care îl deţinea deja prin Campofrio Food Group, potrivit unui comunicat.

3694 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie gigant. Pachetul majoritar de acţiuni al producătorului de mezeluri Caroli Foods, vândut către un grup mexican

Tranzacţie gigant. Pachetul majoritar de acţiuni al producătorului de mezeluri Caroli Foods, vândut către un grup mexican

Tranzacţia curentă nu implică schimbări majore în ceea ce priveşte managementul, Khaled El Solh rămânând în continuare director general al Caroli Foods Group, alături de echipa sa de conducere, se arată în comunicatul transmis vineri.

„Cu ajutorul know-how-ul grupului Sigma în ceea ce priveşte categoriile de produse şi extinderea în alte zone geografice, am identificat, împreună, oportunităţi de creştere a business-ului Caroli în categorii şi pieţe noi”, a declarat Talal El Solh, unul dintre acţionarii principali ai Caroli Foods şi Supervisory Board Chairman.

„Această achiziţie ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare în regiunea extrem de atractivă a Europei de Est”, a declarat Mario Páez, director general al Sigma.

Caroli Foods Group şi Campofrio s-au asociat în 2010, Campofrio deţinând o cotă de 49% din Caroli. În 2014, prin expansiunea companiei Sigma în Europa şi achiziţionarea companiei Campofrio, Sigma a devenit, de asemenea, un acţionar minoritar în compania românească.

Compania Campofrio Food Group (acum complet deţinută de Sigma) deţine 25 de fabrici pe tot continentul, cu aproape 7.000 de angajaţi, iar cota europeană a veniturilor sale este de peste 1,9 miliarde de euro.

Sigma este o companie multinaţională, care activează în industria alimentară refrigerată, specializată pe producţia, comercializarea şi distribuţia de produse alimentare, inclusiv carne preparată şi conservată, brânză, iaurt şi alte alimente refrigerate şi congelate. Sigma are 69 de fabrici şi operează în 18 ţări din Mexic, Europa, Statele Unite şi America Latină. Compania are peste 44.000 de angajaţi şi venituri de 5,7 miliarde de dolari.

Caroli a fost înfiinţată la Bucureşti, în 1994, şi are mai multe mărci, precum Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro şi Primo. Grupul Caroli are peste 1.200 de angajaţi, o fabrică în Piteşti, o reţea de distribuţie şi vânzări nete de peste 100 de milioane de euro în 2016 şi un venit net de 88 de milioane de euro.

Caroli Foods a ajuns la o cotă de piaţă valorica de 17%, conform raportului Nielsen pe ianuarie-iulie 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici