Aeroporturile Luton (Londra) şi Schiphol (Amsterdam), cele mai importante rute ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti

Cele mai importante rute ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) sunt Luton, în Marea Britanie, Schiphol, în Amsterdam, Paris-Charles de Gaulle şi Ataturk, în Istanbul, potrivit datelor din 2015 publicate, vineri, într-un raport al Eurostat.

351 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile Luton (Londra) şi Schiphol (Amsterdam), cele mai importante rute ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti

Aeroporturile Luton (Londra) şi Schiphol (Amsterdam), cele mai importante rute ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti

În 2015, pe aeroportul Luton din Londra au ajuns 217.174 de pasageri şi 1.334 de zboruri care au decolat de pe aeroportul Otopeni, iar pe aeroportul Schiphol din Amsterdam au ajuns 207.396 de pasageri şi 1.649 de zboruri.

Pe aeroportul Paris-Charles de Gaulle au ajuns 196.848 de pasageri şi 1.793 de zbouri, pe aeroportul Ataturk din Istanbul au sosit 195.900 de pasageri şi 1.734 de zboruri, iar pe aeroportul din Viena, Wien-Schwechat, au aterizat 2.153 de curse şi 188.936 de pasageri, potrivit datelor din 2015 din raportul Eurostat.

Aproape 77% din pasagerii transportaţi în 2015 de pe Aeroportul Otopeni au zburat către alte destinaţii din Uniunea Europeană, 17,1% au avut curse în afara UE, iar 5,4% au efectuat zboruri interne.

Aeroportul Henri Coandă este pe locul patru în clasamentul celor mai importante rute pentru Aeroportul Luton, fiind transportaţi peste 202.000 de pasageri.

În 2015, Aeroportul Heathrow din Londra, cel mai aglomerat aeroport din Europa, a transportat peste 1,5 milioane de pasageri doar pe o singură rută, Londra – New York (Aeroportul John F. Kennedy International) şi peste 1,1 milioane de pasageri către Dubai International.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici