Trei companii româneşti au intrat în clasamentul Deloitte Technology Fast 50, o a patra este premiată cu o distincţie specială

Trei companii din România au intrat în clasamentul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală şi de Est, iar o a patra a primit o distincţie specială pentru Most Disruptive Innovation.

270 afișări
Imaginea articolului Trei companii româneşti au intrat în clasamentul Deloitte Technology Fast 50, o a patra este premiată cu o distincţie specială

Trei companii româneşti au intrat în clasamentul Deloitte Technology Fast 50, o a patra este premiată cu o distincţie specială

Compania românească cu cea mai mare rată de creştere a veniturilor este compania Trencadis din Baia Mare, cu creştere a veniturilor în ultimii patru ani de 710%. Aflată pentru a doua oară în clasamentul Fast 50, în urcare pe locul 19 faţă de locul 40 ocupat anul trecut, Trencadis este o companie de sisteme integrate al cărei obiectiv principal este acela de a optimiza şi a inova soluţiile destinate interacţiunii dintre cetăţeni şi instituţiile statului.

Aflată pentru prima dată în clasamentul Fast 50, compania timişoreană Qualteh se plasează direct pe locul 39, cu o rată de creştere de 388%. Qualteh construieşte soluţii de dezvoltare şi adaptare pentru companii inovatoare şi soluţii de software mobile.

Cu o rată de creştere de 324%, Tremend, o companie de software din Bucureşti cu peste 11 ani de experienţă, se situează pe locul 47. Pentru a doua oară în clasamentul Fast 50, Tremend este specializată în livrarea de soluţii complexe de software, încorporând tehnologii avansate destinate unor clienţi variaţi, de la start up-uri americane la multinaţionale din peste 15 ţări, situate pe trei continente.

Furnizorul de soluţii de automatizare robotizată a proceselor Uipath devine primul business care câştigă o distincţie specială pentru Most Disruptive Innovation. Premiul recunoaşte acele afaceri care sunt pionieri în domeniul lor de activitate. Fondată în anul 2015 şi operând mai mult la nivel internaţional, UiPath îşi propune să schimbe lumea cu ajutorul proceselor automatizate şi să uşureze astfel munca oamenilor, permiţându-le să se concentreze mai mult pe partea creativă a muncii.

“Companiile din sectorul IT din România s-au regăsit mereu printre performerii clasamentului Fast 50 şi mă bucur că nici anul acesta nu fac excepţie. Aş dori să îi felicit pe cei care au demonstrat performanţă anul acesta, companii tinere născute în această nouă economie. Acestea sunt companii care cresc într-un an cât altele în 100, iar noi le sprijinim în călătoria lor către scalarea afacerii”, a spus Alina Mirea, Partener Deloitte România şi coordonatoarea locală a programului.

Creşterea medie între 2013 şi 2016 pentru companiile prezente în clasament este de 1.127%, acesta fiind al doilea an consecutiv în care creşterea medie este de peste 1.000%

Prima poziţie în clasamentul Fast 50 de anul acesta îi revine Kiwi.com, companie de rezervări online a transportului aerian din Cehia, cu o creştere a veniturilor în ultimii patru ani de 7.145%. Kiwi.com a ocupat anul trecut locul cinci la categoria Rising Stars sub numele de Skypicker.com, ceea ce indică faptul că obiectivul său de a deveni lider mondial în turismul online este realizabil. Imediat după Kiwi.com se găseşte câştigătorul de anul trecut al categoriei Rising Stars, compania de tehnologie Deeper, din Lituania, în timp ce pe locul trei se găseşte compania Prusa Research din Republica Cehă.

Categoria Rising Stars reprezintă acele afaceri tinere, cu o creştere atât de puternică încât este posibil să se regăsească în topul Fast 50 în anii următori. Anul acesta, câştigătoarea categoriei Rising Stars este compania lituaniană CGTrader, cu o rată de creştere în ultimii trei ani de 3.329%.

Categoria Big Five este dedicată companiilor mari, a căror scală nu le permite să concureze cu organizaţii mai mici în topul Fast 50 din punct de vedere al creşterii. Câştigătorul de anul acesta este vânzătorul online de produse de modă din Cehia, ZOOT, cu o rată de creştere de 820% în ultimii patru ani.

Dadanco Europe, cu activităţi în încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat din Serbia a câştigat anul acesta premiul pentru Most Disruptive Innovation.

Anul acesta, companii din 11 ţări central şi est europene se regăsesc în clasamentul Fast 50: Polonia (19 companii), Croaţia (8), Lituania (6), Republica Cehă (5), România (3), Bulgaria, Ungaria şi Slovacia (fiecare câte 2), precum şi Bosnia & Herţegovina, Estonia şi Letonia (fiecare câte o companie).

În 2017, companiile din sectorul IT & digital au fost din nou cele care au dominat clasamentul Fast 50 (39 companii). De asemenea, zece companii din industria internetului, Media şi Telecom au intrat în clasament şi doar una din tehnologii curate & energie. În clasament nu este prezentă nicio companie din sectorul biotehnologiei, nanotech şi medtech.

Clasamentul Fast 50 ierarhizează companiile din sectorul tehnologiei, din Europa Centrală, pe baza creşterii veniturilor pe o perioadă de patru ani. Pentru clasamentul din 2017, au fost analizate veniturile din intervalul 2013 – 2016.

Pentru a fi eligibile companiile trebuie să aibă venituri anuale de cel puţin 50.000 euro în fiecare an, între 2013 şi 2016, sediul într-o ţară din Europa Centrală (Albania, Bulgaria, Bosnia & Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia sau Slovenia), să dezvolte sau să producă tehnologii patentate care contribuie semnificativ la veniturile companiei, precum şi să aibă o structură a acţionariatului care exclude subsidiarele deţinute majoritar de entităţi strategice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici