Trenuri cu 160 de km/h pe ruta Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa / Contractul a fost semnat, astăzi, de CFR

CFR SA şi Asocierea FCC-Astaldi-Convensa au semnat contractul pentru modernizarea tronsonului Gurasada-Simeria, în valoare de 2,63 miliarde de lei, în urma căruia trenurile de călători vor circula cu viteza de 160 de km/h, potrivit unui comunicat transmis joi de compania de infrastructură.

5141 afișări
Imaginea articolului Trenuri cu 160 de km/h pe ruta Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa / Contractul a fost semnat, astăzi, de CFR

Trenuri cu 160 de km/h pe ruta Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa / Contractul a fost semnat, astăzi, de CFR

Asocierea FCC-Astaldi – Convensa va executa lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe secţiunea Gurasada-Simeria, situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

Contractul are ca sursă de finanţare fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar termenul de execuţie este de trei ani, la care se adaugă perioada de garanţie de doi ani.

Obiectivele contractului vizează modernizarea a 40,88 km de infrastructură şi suprastructură feroviară pentru viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente şi consolidări, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste râul Mureş), 27 de podeţe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrări de electrificare şi energoalimentare şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).

Modernizarea are scopul de a spori viteza de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici