Turcii găsesc zăcăminte de gaz, românii ar putea avea de câştigat. Cum putem profita

  • România ar putea avea de câştigat din zăcămintele de gaz descoperite de turci
  • Românii s-ar putea folosi de infrastructura de evacuare a gazelor pe care o va construi Turcia
  • Consumatorii se vor bucura de abundenţă, dar pentru producători ar putea fi o veste mai puţin bună
4675 afișări
Imaginea articolului Turcii găsesc zăcăminte de gaz, românii ar putea avea de câştigat. Cum putem profita

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a anunţat zilele trecute că Turcia a găsit în Marea Neagră 320 de miliarde de metri cubi de gaz, cantitate ce ar putea satisface nevoile ţării în următorii ani. Cantitatea nu este suficientă pentru ca turcii să devină independenţi, însă este totuşi o cantitate importantă. Pieţele sunt interconectate, ceea ce înseamnă că şi noi vom avea de câştigat.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, zice că dacă turcii vor construi repede infrastructura de evacuare a gazelor şi românii se vor putea folosi de aceeaşi infrastructură pentru gazul românesc din zonă.

„Pentru consumatori eu cred că este o veste bună. Cu cât ai mai mult gaz, cu cât ai mai multe resurse de aprovizionare, cu atât se creează premizele pentru obţinerea unor preţuri mai competitive. Pentru producători ne îndreptăm, din punctul meu de vedere, către o abundenţă regională. Pentru producători nu e neapărat o veste bună.Ar putea să aibă probleme în a-şi găsi un cumpărător pentru cantităţile produse.”, a declarat Răzvan Nicolescu, expert în energie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici