Turneu de promovare a tehnologiei nucleare canadiene în România

Ministrul canadian al Comerţului Exterior, Stockwell Day, efectuează un turneu în Europa de Est şi va vizita inclusiv România pentru a promova tehnologia nucleară din Canada, a anunţat luni ministerul său într-un comunicat.

28 afișări
Imaginea articolului Turneu de promovare a tehnologiei nucleare canadiene în România

Turneu de promovare a tehnologiei nucleare canadiene în România

Day şi-a început vizita luni în Lituania, urmând să se deplaseze în Letonia, Cehia şi în România, până la 8 mai.

Turneul are ca scop "deschiderea porţilor pentru întreprinderile canadiene şi promovarea tehnologiei canadiene, în special în sectorul energetic", se precizează în comunicat.

"Aceste ţări reprezintă oportunităţi considerabile pentru industria nucleară canadiană, în special proiectul nuclear de la Visaginas, din Lituania, şi cel de la Cernavodă, din România", a subliniat ministrul.

Societatea de stat canadiană Atomic Energy of Canada Limited (EACL) speră să poată vinde Lituaniei tehnologia sa pentru reactorul CANDU, în vreme ce România intenţionează să ridice la patru numărul centralelor sale nucleare CANDU, potrivit directorului general al EACL, Hugh MacDiarmid.

Canada deţine în prezent 10 la sută din piaţa mondială de reactoare nucleare. Indistria nucleară canadiană încasează venituri anuale de circa 6,6 miliarde de dolari canadieni (5,6 miliarde de dolari americani). În cadrul acestei industrii muncesc 31.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici