Ucraina a reluat tranzitul de gaze către România la capacitate normală - Naftogaz

Compania ucraineană de stat Naftogaz a reluat, duminică, tranzitul de gaze către România la capacitate normală, deşi Gazprom a anunţat, vineri, autorităţile române, că reduce livările destinate României cu 32% până la 11 ianuarie, potrivit publicaţiei KievPost.

23 afișări
Imaginea articolului Ucraina a reluat tranzitul de gaze către România la capacitate normală - Naftogaz

Ucraina a reluat tranzitul de gaze către România la capacitate normală - Naftogaz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reducerea temporară a tranzitului de gaze naturale a fost cauzată de dificultăţi tehnice, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Naftogaz, Valentyn Zemlianskyi, citat de KievPost.

 

"Au fost probleme tehnice în sistem... Există mai mult de o conductă, sunt mai multe direcţii. În consecinţă, trebuie să ştim care volume sunt destinate fiecărei destinaţii. Când nu înţelegem ceva, trebuie să calculăm. Este foarte complicat, de aceea pot exista astfel de probleme", a arătat el.

Potrivit oficialului, tranzitul de gaze către România a revenit la parametri normali.

Autorităţile de la Bucureşti au primit, vineri, o atenţionare prin care Gazprom anunţa reducerea livrărilor către România.

Directorul general al Romgaz, Francisc Toth, a declarat sâmbătă agenţiei MEDIAFAX că importurile de gaze din Rusia sunt la nivelul cantităţilor contractate de companie.

Citeşte şi:

Videanu: Nu avem nicio problemă din cauza scandalului Rusia-Ucraina privind gazele

Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici