UE ar putea elimina taxele de import pentru produsele sud-coreene-Reuters

Uniunea Europeană a propus renunţarea la taxele de import pentru toate produsele provenite din Coreea de Sud, în cadrul negocierilor pentru liberalizarea comerţului bilateral, solicitând, în schimb, deschiderea economiei statului asiatic pentru investiţiile europene, transmite Reuters.

1 afișare

Negociatorii europeni şi sud-correni se vor reuni la Bruxelles, luni, pentru a doua rundă de negocieri, care ar putea conduce la majorarea semnificativă a comerţului bilateral, estimat la 60 miliarde de euro.

"UE oferă acces liber exportatorilor coreeni pe piaţa europeană, dacă partea coreeană înaintează o propunere la fel de ambiţioasă", a arătat, într-un comunicat, Comisia Europeană.

Autorităţile de la Bruxelles urmăresc obţinerea accesului liber, în Coreea de Sud, pentru investitorii din blocul comunitar, ceea ce implică ridicarea unor restricţii de către autorităţile de la Seul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici