UE: Asigurătorii europeni nu se confruntă cu nicio ameninţare majoră în urma dezastrului din Japonia

Asigurătorii europeni nu se confruntă cu nicio ameninţare majoră din cauza impactului cutremurului şi tsunami-ului din Japonia, a anunţat, joi, autoritatea pentru supravegherea sectorului de asigurări din Uniunea Europeană (UE).

22 afișări
Imaginea articolului UE: Asigurătorii europeni nu se confruntă cu nicio ameninţare majoră în urma dezastrului din Japonia

UE: Asigurătorii europeni nu se confruntă cu nicio ameninţare majoră în urma dezastrului din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dintr-o perspectivă europeană, impactul nu este sever, este sub control şi nu va exista nicio problemă pentru asigurătorii europeni sau pentru solvenţa sectorului. Riscul este localizat, în cea mai mare parte, de companiile şi guvernul japonez", a afirmat directorul general al Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, Carlos Montalvo, în faţa unei comisii a Parlamentului European.

Instituţia a reacţionat rapid după cutremurul de vineri pentru a evalua expunerea reasigurătorilor europeni la cutremur, tsunami şi riscurile de incendiu, a adăugat el.

Marile grupuri de reasigurare, ca Munich Re sau Hannover Re, au anunţat că este mult prea devreme pentru a estima pagubele produse de cutremur. O parte a analiştilor au afirmat că asigurătorii ar avea de acoperit daune cauzate de cutremur de până la 35 de miliarde de dolari, excluzând impactul tsunami-ului.

Autorităţile de reglementare au analizat şi plasamentele companiilor în instrumente financiare japoneze, inclusiv emise de stat, care au înregistrat declinuri puternice după cutremur, a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici