UE deblochează 125 milioane de euro pentru a ajuta sectorul agricol afectat de embargoul rusesc

Comisia Europeană a anunţat luni deblocarea a 125 de milioane de euro pentru a susţine sectorul agricol al UE, afectat de embargoul impus de Rusia asupra produselor alimentare occidentale.

139 afișări
Imaginea articolului UE deblochează 125 milioane de euro pentru a ajuta sectorul agricol afectat de embargoul rusesc

UE deblochează 125 milioane de euro pentru a ajuta sectorul agricol afectat de embargoul rusesc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aceste măsuri de susţinere a pieţei, care intră în vigoare începând de luni, vizează culturile de morcovi, roşii, varză albă, ardei gras, conopidă, castraveţi şi castraveciori, ciuperci, mere, pere, fructe roşii şi kiwi, potrivit unui comunicat.

"Bugetul prevăzut este de circa 125 de milioane de euro", a precizat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru agricultură, Roger Waite. "Ideea este să reducem cantităţile scoase pe piaţă pentru ca preţurile să nu scadă la un nivel de criză", a adăugat el.

Odată ce vor deveni formale, în câteva săptămâni, aceste măsuri se vor aplica în mod retroactiv începând de la 18 august şi vor rămâne în vigoare până la sfârşitul lui noiembrie.

Marii furnizori de legume perisabile şi de fructe destinate Rusiei - Polonia, Lituania, Belgia şi Olanda - vor fi principalii beneficiari ai acestui sprijin, a precizat o sursă europeană.

O reuniune excepţională a miniştrilor europeni ai Agriculturii este prevăzută la 5 septembrie, la Bruxelles, pentru a evalua impactul embargoului impus de Rusia, a adăugat Waite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici