UE estimează costul pentru reconstrucţia Ucrainei: 384 de miliarde de euro în 10 ani

Ucraina va avea nevoie de un deceniu, pentru a se pune pe picioare, se arată într-un raport al Comisiei Europene.

145 afișări
Imaginea articolului UE estimează costul pentru reconstrucţia Ucrainei: 384 de miliarde de euro în 10 ani

UE estimează costul pentru reconstrucţia Ucrainei: 384 de miliarde de euro în 10 ani

„Reconstrucţia Ucrainei va necesita tuturor partenerilor 384 de miliarde de euro în următorii 10 an”, se arată în Raportul de prognoză strategică 2023, prezentat astăzi de Comisia Europeană.

„Scăderea decalajului investiţional al UE pentru tranziţia digitală va costa cel puţin 125 de miliarde de euro pe an. Costul noii geopolitici va fi, de asemenea, mare.

De exemplu, în 2021, cheltuielile pentru apărare ale statelor membre au crescut semnificativ la 214 miliarde de euro, fiind aşteptate încă 75 de miliarde de euro până în 2025 pentru a construi capacităţi de apărare adecvate”, se arată în document.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici