UE şi zona euro au înregistrat creşteri economice de 0,6% comparativ cu trimestrul anterior

Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat creşteri de doar 0,6% în trimestrul al doilea, comparativ cu trimestrul precedent, cifrele pentru uniunea monetară fiind sub estimările anunţate în luna iulie, conform datelor publicate miercuri de Oficiul UE pentru Statistici (Eurostat).

165 afișări
Imaginea articolului UE şi zona euro au înregistrat creşteri economice de 0,6% comparativ cu trimestrul anterior

"În trimestrul al doilea din 2022, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,6% atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană, comparativ cu trimestrul anterior", transmite Eurostat, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Cifrele pentru zona euro sunt sub estimarea de 0,7%, anunţată la sfârşitul lunii iulie, care se baza pe date incomplete în acel moment.

"Comparativ cu acelaşi trimestru al anului anterior, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 3,9% în zona euro şi cu 4,0% în Uniunea Europeană în al doilea trimestru din 2022 (...)", subliniază Eurostat.

Rata ocupaţională a crescut cu 0,3% atât în Uniunea Europeană, cât şi în zona euro în trimestrul al doilea din 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici