Un director Facebook a devenit miliardar, după ce acţiunile companiei au atins un nou record

Averea directorului operaţional al Facebook, Sheryl Sandberg, a depăşit un miliard de dolari, după ce acţiunile reţelei de socializare au închis şedinţa de tranzacţionare pe bursa din SUA la un nou nivel record.

296 afișări
Imaginea articolului Un director Facebook a devenit miliardar, după ce acţiunile companiei au atins un nou record

Sheryl Sandberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sandberg deţine circa 12,3 milioane de acţiuni Facebook, cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de dolari, calculată la preţul de 58,51 dolari pentru un titlu valabil la închiderea şedinţei de marţi.

Directorul operaţional a strâns peste 300 de milioane de dolari din vânzarea unor pachete de acţiuni de la listarea companiei în 2012 şi are opţiuni pentru achiziţia a 4,7 milioane de titluri. Sandberg, 44 de ani, este printre cele mai tinere femei din lume cu avere de peste un miliard de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

"A fost adusă ca să găsească modalităţi de a face bani (pentru companie, n.r.). Se dovedeşte a fi una dintre poveştile de succes din business", a declarat David Kirkpatrick, autorul cărţii "Efectul Facebook/The Facebook Effect".

Sandberg a lucrat pentru Google până în 2008, când a trecut la Facebook.

Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze. Sandberg participă săptămâna aceasta la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a vândut acţiuni de peste 2 miliarde de dolari în decembrie şi a donat 1 miliard de dolari unei fundaţii din Silicon Valley. Cu o avere de 26,3 miliarde de dolari, cofondatorul Facebook se situează pe locul 23 într-un top la nivel global.

Ceilalţi cofondatori ai companiei au câştigat, de asemenea, sume mari de bani. Dustin Moskovitz, care a înfiinţat Facebook la Universitatea Harvard împreună cu Zuckerberg, Eduardo Saverin şi Chris Hughes, dispune de 7,4 miliarde de dolari.

Saverin controlează o avere de 3,2 miliarde de dolari, iar Hughes are active de peste 500 de milioane de dolari.

Directorul financiar al Facebook, David Ebersman, a vândut acţiuni de aproape 100 de milioane de dolari anul trecut şi controlează o participaţie, inclusiv opţiuni de achiziţie de titluri, în valoare de circa 300 de milioane de dolari.

Şeful pentru inginerie al companiei, Mike Schroepfer, are acţiuni în valoare de peste 100 de milioane de dolari, după ce a vândut până în prezent titluri de circa 50 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici