Un nou împrumut al Ministerului de Finanţe: 461 mil lei de la bănci la o dobândă anuală de 3,42%

  • Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadentă în septembrie 2031 şi s-a împrumutat cu 161 mil. lei peste nivelul de 300 mil. lei programat, la o dobândă anuală de 3,42%.
  • La licitaţie au participat şapte dealeri primari.
  • Volumul total al cererii a fost de 533 mil. lei, din care ofertele competitive au totalizat 452 mil. lei, iar cele necompetitive 80 mil. lei.
281 afișări
Imaginea articolului Un nou împrumut al Ministerului de Finanţe: 461 mil lei de la bănci la o dobândă anuală de 3,42%

Un nou împrumut al Ministerului de Finanţe: 461 mil lei de la bănci la o dobândă anuală de 3,42%

Rata cuponului a fost de 3,65%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,44%.

Din valoarea nominală adjudecată de 461 mil. lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 346 mil. lei, iar în contul clienţilor la 40 mil. lei

Ofertele necompetitive au fost de 75 mil. lei.

Săptămâna trecută (16-20 noiembrie), Ministerul de Finanţe a atras 862 mil. lei la costuri medii anuale de 3,65% şi 3,31%.

La nivelul lunii noiembrie, Ministerul de Finanţe a programat licitaţii pe piaţa internă în volum de 5,1 miliarde lei, din care 800 milioane lei prin certificate de trezorerie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici