Un robot a făcut în câteva secunde pentru cea mai mare bancă din Statele Unite ce le-a luat avocaţilor 360.000 de ore

La JPMorgan Chase, un robot verifică tranzacţii financiare care îi ţineau ocupaţi pe cei din echipa juridică pentru mii de ore, scrie Bloomberg, potrivit Ziarul Financiar.

4275 afișări
Imaginea articolului Un robot a făcut în câteva secunde pentru cea mai mare bancă din Statele Unite ce le-a luat avocaţilor 360.000 de ore

Un robot a făcut în câteva secunde pentru cea mai mare bancă din Statele Unite ce le-a luat avocaţilor 360.000 de ore

Programul, care se numeşte COIN (de la Contract Intelligence) reuşeşte să realizeze job-ul extrem de dificil de interpretare a contractelor de împrumuturi comerciale, a intrat online în iunie, şi a reuşit să economisească 360.000 de ore lucrate în fiecare an de avocaţii din companie. Software-ul poate face review-ul unui document în câteva secunde şi este mai puţin probabil să greşească. De asemenea, nici nu-şi ia vreodată concediu, potrivit Ziarul Financiar.

În timp ce industria financiară flirtează de mult cu inovaţiile tehnologie, o nouă eră a automatizării a înceut să vină puternic în lumina reflectoarelor, în condiţiile în care puterea de calcul ieftină vine în ajutorul firmelor mari, care se tem că vor pierde clienţii în favoarea startup-urilor.

Făcută posibilă de investiţia în machine learning şi de o nouă reţea privată de cloud, COIN este doar startul pentru cea mia mare bancă din SUA. Firma a pornit recent hub-uri de tehnologie pentru echipe specializate în big data, robotics şi infrastructură cloud pentru a găsi noi surse de venit, concomitent cu reducerea cheltuielilor şi riscurilor.

Impulsionarea procesului de automatizare şi crearea unor ”unelte” pentru bancheri şi clienţi începe să ocupe o parte tot mai mare din bugetul de tehnologie de 9,6 miliarde de dolari al companiei. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici