Unele magazine din mall vor redeschide cu întârziere, în semn de protest. „Zero chirie, readaptarea contractelor”

  • Unii retailerii vor redeschide pe 17 iunie magazinele din unele mall-uri în semn de protest faţă de plata chiriei în lunile de pandemie
  • Chiar şi după 17 iunie, angajaţii vor purta banderole cu tricolor în semn de protest
  • Protestul RORETAIL este unul paşnic şi nu va afecta activitatea angajaţilor faţă de clienţi
1088 afișări
Imaginea articolului Unele magazine din mall vor redeschide cu întârziere, în semn de protest. „Zero chirie, readaptarea contractelor”

Protestul RORETAIL îţi ţine magazinele preferate închise până pe 17 iunie în câteva mall-uri din Capitală.

„Este un protest paşnic, la care fiecare alege să participe sau să nu participe. Având ca simplu obiectiv tragerea unui semnal de alarmă cu privire la starea industriei de retail românească”, spune Cosmin Savu-Cristescu, secretarul General RoRetail.

„Pot sau nu să afişeze la intrarea în magazin un afiş cu mai multe declaraţii : nu deschidem, 0 chirie, readaptarea contractelor.”

„Mai pot pune pe mâneca personalului din magazine o banderolă tricoloră în sensul în care retailul românesc doreşte cotă de piaţă la el în ţară, doreşte să nu moară.”

„Am păstrat anumite magazine închise luni şi marţi, adică ieri şi astăzi, la acei proprietari care în continuare solicită chiria. Le deschidem doar de mâine. Nu ştiu cine ar putea să-i pedepsească. Noi în niciun caz. Poate legea. Eventual cu unii dintre ei vom ajunge în instanţă şi-i posibil să-i pedepsească justiţia”, spune Adrian Câzu, proprietar de magazine.

Chiar dacă mall-urile s-au redeschis astăzi, unii retaileri sunt în grevă. Cum te afectează pe tine asta ca şi client? Ei bine, se pare că unele magazine din cele preferate ţie vor deschide pe 17 iunie. Motivul? Se pare că proprietarii de mall-uri nu au dorit negocierea chiriei în aceste 3 luni, în care, practic, centrele comerciale au fost închise. Aşadar, dacă după 17 iunie vei vedea angajaţi care poartă banderole de protest, să ştii că este un protest paşnic şi acesta nu afectează cu nimic activitatea lor.

Unele dintre magazinele care îşi vor menţine uşile închise până pe 17 iunie în anumite mall-uri sunt Adidas, Nissa, Moschino, Cărtureşti, Lego, Noriel, Pepco. 

CITEŞTE AICI: Adio retur! Noi reguli în cabina de probă de la mall

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici