Ungaria vrea să reducă TVA la mai multe alimente şi servicii

Guvernul de la Budapesta are în plan să reducă TVA, începând cu 2017, la mai multe produse, printre care lapte, ouă şi carne de pui, a declarat ministrul economiei Mihály Varga.

1439 afișări
Imaginea articolului Ungaria vrea să reducă TVA la mai multe alimente şi servicii

Ungaria vrea să reducă TVA la mai multe alimente şi servicii (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

De asemenea, va fi diminuată şi TVA pentru serviciile de restaurant, de la 27% la 18% anul viitor, şi la 5% în 2018.

Aceste tăieri sunt prevăzute în planurile de buget pentru 2017 care vor fi trimise în Parlamentul ungar la sfârşitul acestei luni. Varga a promis, de asemenea, şi scăderea taxelor aplicate serviciilor de internet, creşterea salariilor în sectorul sănătăţii şi cel al educaţiei şi cheltuieli de 100 de miliarde de forinţi (321,4 milioane euro) pe construirea de locuinţe, scrie Portfolio.hu.

Ministrul a explicat că bugetul de anul viitor este planificat luând în calcul un deficit operaţional zero şi că reducerea taxelor şi majorarea cheltuielilor vor fi acoperite din veniturile adiţionale aduse de accelerarea creşterii economice şi din datorii. Aceasta înseamnă, comentează Portfolio.hu, că în realitate Guvernul se îndepărtează de ţinta de a obţine un buget echilibrat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici