Uniunea Transportatorilor solicită introducerea radierii temporare a vehiculelor neutilizate mai mult de o lună

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Ministerului Finanţelor Publice introducerea radierii temporare din baza de date gestionată de ANAF pentru vehiculele rutiere comerciale în cazul în care sunt imobilizate sau neutilizate pentru perioade mai mari de o lună.

39 afișări
Imaginea articolului Uniunea Transportatorilor solicită introducerea radierii temporare a vehiculelor neutilizate mai mult de o lună

Uniunea Transportatorilor solicită introducerea radierii temporare a vehiculelor neutilizate mai mult de o lună (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

UNTRR arată, într-un comunicat, că transportatorii rutieri se confruntă des cu situaţii în care vehiculele sunt imobilizate şi nu pot fi folosite pentru perioade mai mari de o lună, un astfel fel caz fiind acela în care maşina a fost implicată într-un accident iar reparaţia sa trenează.

De asemenea, autovehiculul poate staţiona din lipsa comenzilor.

Prin radierea temporară, operatorii de transport ar plăti mai puţine taxe şi impozite, iar din cauza perioadei de recesiune UNTRR consideră că o astfel de măsură ar fi benefică pentru dezvoltarea economică a ţării.

UNTRR este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală fondată în 1990, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici