Vâlcov: Legea bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie 2015, fie pentru un an, fie pe doi ani

Legea Bugetului va intra anul viitor în Parlament pentru dezbatere la 15 octombrie, a declarat ministrul propus pentru Finanţe, Darius Vâlcov, care vrea să introducă bugetul multianual, pentru 2016 şi 2017, însă dacă proiectul va fi respins, proiectul de buget pe 2017 va fi totuşi prezentat.

105 afișări
Imaginea articolului Vâlcov: Legea bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie 2015, fie pentru un an, fie pe doi ani

Vâlcov: Legea bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie 2015, fie pentru un an, fie pe doi ani (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În perioada 15 iulie-15 septembrie voi propune întâlniri pentru bugetele 2016-2017, vrem să introducem bugetele multianuale pe doi ani. Dacă vom reuşi, vom intra în dezbatere publică pe bugetele de doi ani, dacă nu, vom dezbate bugetul pe 2016, dar îl vom prezenta şi pe al doilea, cel pe 2017", a afirmat luni Vâlcov la audierea din Comisia Buget Finanţe Bănci din Camera Deputaţilor.

El a menţionat că Legea Bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie, fie cu bugetul anual, fie cu cel multianual.

"În ceea ce priveşte risipa banului public, încă de anul acesta am început prin Bugetul pe anul 2015 să intervenim la cheltuielile de personal, nu la salarii, ci la acei salariaţi care nu întotdeauna îşi regăsesc locul foarte clar în instituţiile respective. O să propun introducerea unor standarde de personal, normative de cost pentru bunuri şi servicii", a spus Vâlcov.

El a precizat că, în Italia, astfel de măsuri au generat la buget sume suplimentare de 1,5 miliarde euro.

Vâlcov mai vrea un Cod Fiscal menţinut pe o perioadă de cinci ani, proiect pentru care cere sprijinul politic, intenţionând ca forma finală a proiectului să intre în dezbatere parlamentară în perioada 15 martie-15 mai, alături de Codul de Procedură Fiscală, astfel încât acestea să fie aprobate până la finalul sesiunii parlamentare, cu aplicare de la 1 ianuarie 2016.

Ministrul propus vizează pentru intervalul 15 mai - 15 iulie discuţii cu partenerii sociali, respectiv asociaţii patronale, de salariaţi şi pensionari pentru un plan de salarizare pe doi ani, cu stabilirea salariului minim.

Pe de altă parte, el a punctat că va avea toleranţă zero pentru evaziunea fiscală şi va susţine îmbunătăţirea activităţii ANAF, prin perfecţionarea personalului, dotarea instituţiei cu tehnologie şi informatizarea acesteia.

"Acţiunile se vor orienta unde avem evaziune mare, în ce priveşte rambursările de TVA, preţurile de transfer, munca la negru, evaluarea firmelor cu activitate redusă sau inexistentă, de peste 3-5 ani pe pierderi. Vom fi mai atenţi în agricultură, servicii de pază. Programul derulat la ANAF cu Banca Mondială va fi susţinut şi cu alocări suplimentare de la buget, dar nu ne vom da înapoi de la a recupera prejudiciile de la firmele în insolvenţă (...) Sperăm ca între 5%-10% să fie recuperate anul viitor", a adăugat Vâlcov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici