Vânzarea Carrefour nu mai are loc. Politicienii francezi au refuzat oferta de 20 de miliarde de dolari a canadienilor de la Couche-Tard

  • Alain Bouchard spera că va putea merge înainte cu oferta de 20 de miliarde de dolari pe care a lansat-o pentru Carrefour.
  • Fondatorul gigantului canadian Couche-Tard s-a întâlnit cu ministrul francez de Finanţe, vineri, 15 ianuarie.
  • Bruno Le Maire: Propunerea de achiziţie este moartă, opoziţia politică din Franţa este împotrivă.
698 afișări
Imaginea articolului Vânzarea Carrefour nu mai are loc. Politicienii francezi au refuzat oferta de 20 de miliarde de dolari a canadienilor de la Couche-Tard

Vânzarea Carrefour nu mai are loc, s-a împiedicat de politicienii francezi

Cu toate acestea, mesajul lui Bruno Le Maire pentru Bochard a fost simplu: propunerea de achiziţie este moartă încă de la început, opoziţia politică din Franţa este împotrivă, conform Bloomberg.

Întâlnirea de vineri a închis o săptămână aglomerată petnru Couche-Tard şi Carrefour. Bouchard, ajuns miliardar pe cont propriu, este cel care a reuşit să transforme un mic operator obscur de benzinării într-un imperiu cu 14.200 de locaţii de retail. Achiziţia Carrefour ar fi transformat Couche-Tard într-un gigant global.

Întreaga poveste dintre cele două părţi s-a terminat în câteva zile. Cele două companii au anunţat că vor încerca să lege o alianţă sau un parteneriat de business, în locul unei tranzacţii.

Luni la 11.40, ora României, acţiunile Carrefour se tranzacţionau pe bursa din Paris la un minus 5,5%, după ce au atins anterior şi minus 7%. În acelaşi timp, acţiunile Couche-Tard sunt în creştere cu peste 4% pe bursa din Toronto.

Cedarea controlului asupra unuia dintre cei mai mari retaileri francezi către un acţionariat străin este imposibilă într-un moment în care criza generată de Covid-19 arată importanţa strategică a lanţurilor de furnizori din sectorul alimentar, a subliniat Le Maire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici