Vânzările Dacia au crescut cu 71% în Turcia

Compania Renault Mais, producătorul şi distribuitorul grupului francez în Turcia, a vândut 8.625 de maşini Dacia în primele cinci luni ale anului, cu 71% mai mult faţă de perioada similară a anului anterior, a declarat directorul Renault Mais, İbrahim Aybar.

463 afișări
Imaginea articolului Vânzările Dacia au crescut cu 71% în Turcia

Vânzările Dacia au crescut cu 71% în Turcia (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Dacia a încheiat anul trecut cu vânzări de 19.168 unităţi în Turcia, incluzând 13.230 de autoturisme şi 5.938 de autovehicule comerciale uşoare, potrivit cotidianului turc Hurriyet.

Cota de piaţă a Dacia a urcat pe aceste segmente la 2,36%, respectiv 2,4%, a spus Aybar.

Cu o cotă de piaţă de aproape 2,5%, Dacia se situează între primele zece mărci după vânzări după datele de anul trecut.

"În primele cinci luni am vândut 8.625 de maşini Dacia, inclusiv 6.641 autoturisme şi 1.985 autovehicule comerciale uşoare. Între pieţele mai mici de un milion de unităţi, Turcia este a doua ca importanţă pentru Dacia, după România", a spus Aybar.

Obiectivul pentru acest an este atingerea unei cote de piaţă de 3% pentru Dacia şi plasarea între primele zece mărci după vânzări la sfârşitul anului, a adăugat el.

Modelele Sandero şi Duster au avut un impact pozitiv ridicat asupra vânzărilor de autoturisme Dacia, a spus şeful Renault Mais.

Piaţa auto din Turcia a crescut puternic în ultima perioadă, dar acest trend va încetini gradual, consideră Aybar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici