Vânzările de maşini electrice vor creşte în 2024 datorită cererii puternice din China

  • Vânzările de maşini electrice vor creşte puternic în 2024, în pofida problemelor economice din unele pieţe, a prognozat marţi Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE).
  • Vânzările din primul trimestru al acestui an au crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
  • Preţurile accesibile şi infrastructura de încărcare vor fi esenţiale pentru creşterea în viitor.
704 afișări
Imaginea articolului Vânzările de maşini electrice vor creşte în 2024 datorită cererii puternice din China

Vânzările de maşini electrice vor atinge 17 milioane în acest an, faţă de 14 milioane în 2023, aproximativ una din cinci maşini vândute la nivel global urmând să fie electrică, subminând cererea de petrol pentru transportul rutier. Zece milioane dintre aceste vehicule ar urma să fie vândute în China, potrivit Reuters.

Vânzările din primul trimestru al acestui an au crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Deşi această rată este neschimbată faţă de primul trimestru din 2023 faţă de perioada similară din 2022, ea vine pe fondul unei baze mai mari de vehicule, a precizat AIE.

Achiziţiile din primul trimestru au fost echivalente cu vânzările totale pentru întregul an 2020, a notat AIE.

Cu toate acestea, ponderea maşinilor electrice în totalul achiziţiilor va varia foarte mult în funcţie de regiune, reprezentând aproximativ una din nouă achiziţii de vehicule în Statele Unite, una din patru în Europa, dar aproape jumătate în China, a prognozat AIE.

Adoptarea vehiculelor electrice în Europa este frânată de "perspectivele în general slabe pentru vânzările de autoturisme şi de eliminarea treptată a subvenţiilor în unele ţări", a spus agenţia.

Accesibilitatea în comparaţie cu vehiculele tradiţionale rămâne un element cheie pentru creşterea sectorului, a adăugat aceasta, preţurile variind din nou foarte mult în funcţie de regiune.

Maşinile cu combustie internă rămân mai accesibile decât echivalentele lor electrice în Europa şi în Statele Unite, în timp ce în China aproape două treimi dintre maşinile electrice vândute anul trecut au fost mai ieftine decât cele tradiţionale.

Satisfacerea cererii în creştere cu infrastructura de încărcare va reprezenta, de asemenea, o provocare cheie, a adăugat AIE, reţelele de încărcare trebuind să crească de şase ori până în 2035.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici