Vânzările iPhone 7 au dus la creşterea profitului Apple

Apple a raportat cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată, în contextul în care iPhone 7 a generat creşterea vânzărilor gigantului IT în ultimele trei luni din 2016, potrivit BBC.

214 afișări
Imaginea articolului Vânzările iPhone 7 au dus la creşterea profitului Apple

Vânzările iPhone 7 au dus la creşterea profitului Apple (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

În primul trimestru complet din momentul lansării modelului iPhone 7, Apple a raportat vânzări în valoare de 78,4 miliarde de dolari, cu 3% mai mult faţă de perioada similară din 2015.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, susţine că firma a vândut „mai multe iPhone-uri decât niciodată”. Mai mult, compania a înregistrat venituri record pentru Mac, Apple Watch şi alte divizii, a adăugat Tim Cook.

Acţiunile Apple au crescut cu 3% în primele ore de trazacţie la bursa în urma anunţului rezultatelor financiare.

„Suntem entuziasmaţi să anunţăm că rezultatele trimestrului de sărbători au generat cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată de Apple şi au doborât numeroase recorduri”, a transmis Cook.

Apple s-a confruntat cu scăderi ale veniturilor timp de trei trimestre, cauzate de competiţie, în special de rivalii din China.

În luna aprilie, gigantul IT a anunţat prima scădere a veniturilor înregistrată într-un trimestru din 2003, afectată de încetinirea ritmului de afaceri din China. Continuarea scăderii vânzărilor iPhone a dus la raportarea unui venit anual scăzut de către Apple, în octombrie, prima scădere de acest tip înregistrată în 15 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici