Vânzările şi profitul Volkswagen, în creştere în primul semestru datorită cererii din China

Volskwagen a avut în primul semestru venituri din vânzări de 61,8 miliarde euro, în urcare cu 20,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net a urcat de 3,6 ori, la 1,82 miliarde euro, depăşind estimările analiştilor, datorită cererii puternice din China.

20 afișări
Imaginea articolului Vânzările şi profitul Volkswagen, în creştere în primul semestru datorită cererii din China

Vânzările şi profitul Volkswagen, în creştere în primul semestru datorită cererii din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai mare constructor auto european a avut în perioada ianuarie-iunie 2009 venituri din vânzări de 51,2 miliarde euro şi un profit net de 494 milioane euro.

Potrivit raportului prezentat joi, grupul german a vândut 3,566 milioane de automobile în prima jumătate a anului, cu 18,6% mai multe faţă de volumul de 3,008 milioane din acelaşi interval al anului 2009.

China a devenit la începutul acestui an cea mai mare piaţă auto din lume, depăşind SUA datorită creşterii explozive din ultimii ani.

Volkswagen a înregistrat rezultate "semnificativ mai bune" decât se aştepta în primul semestru, datorită cererii din Europa de Vest, China, America de Nord şi America de Sud, potrivit Reuters.

Profitul operaţional al grupului a urcat de peste două ori în prima jumătate a anului, de la 1,24 miliarde de euro la 2,84 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici