Veniturile Facebook au crescut cu 39% în trimestrul doi, la 4,04 miliarde dolari

Veniturile Facebook au crescut cu 39% în trimestrul al doilea, la 4,04 miliarde de dolari, de la 2,91 miliarde de dolari în urmă cu un an, dar cheltuielile au urcat cu 82%, ca urmare a investiţiilor în centre de date, marketing şi a angajărilor, relatează MarketWatch.

110 afișări
Imaginea articolului Veniturile Facebook au crescut cu 39% în trimestrul doi, la 4,04 miliarde dolari

Facebook (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Analiştii anticipau venituri de aproape 4 miliarde de dolari.

Creşterea cu peste 1 miliard de dolari a veniturilor Facebook reflectă în parte cheltuielile companiilor mari cu publicitatea, pentru atragerea de clienţi dintre utilizatorii Facebook.

Profitul net a scăzut cu 9,1%, la 719 milioane de dolari, de la 791 milioane de dolari în urmă cu un an.

Facebook a anunţat în aprilie că cheltuielile companiei vor creşte cu până la 65% în acest an, ca urma a investiţiilor şi a altor iniţiative pe termen lung cum ar fi în domeniul realităţii virtuale şi a dronelor alimentate cu energie solară.

Numărul utilizatorilor care îşi accesează contul cel puţin o dată pe lună a crescut la 1,49 miliarde, de la 1,44 miliarde la sfârşitul lunii martie. Dintre aceştia, 968 de milioane îşi accesează contul zilnic, în creştere de la 936 de milioane în primul trimestru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici