Veniturile Facebook au urcat cu 63% în ultimul trimestru, peste aşteptări, la 2,59 miliarde de dolari

Veniturile Facebook au urcat cu 63% în trimestrul al patrulea, cel mai mult din ultimii doi ani, la 2,59 de miliarde de dolari, iar peste jumătate au fost obţinute din publicitatea prin dispozitive mobile, informaţie care a dus la creşterea cu 13% a titlurilor companiei, la bursa din Frankfurt.

240 afișări
Imaginea articolului Veniturile Facebook au urcat cu 63% în ultimul trimestru, peste aşteptări, la 2,59 miliarde de dolari

Veniturile Facebook au urcat cu 63% în ultimul trimestru, peste aşteptări, la 2,59 miliarde de dolari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau venituri de 2,35 de miliarde de dolari.

Profitul net a avansat de peste opt ori, la 523 de milioane de dolari, de la 64 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului 2012.

Directorul general Mark Zuckerberg, care a înfiinţat Facebook acum 10 ani, a creat anul trecut noi soluţii prin care furnizorii de publicitate să ajungă la utilizatori.

Veniturile generate de publicitatea prin intermediul dispozitivelor mobile au atins în trimestrul patru 1,25 miliarde de dolari, reprezentând 53% din total, faţă de 49% în aceeaşi perioadă a anului precedent.

"Segmentul mobil este esenţial pentru ei. Va fi o mare luptă între Facebook şi Twitter", a declarat Laurence Balter, analist la Oracle Investment Research.

Pe ansamblul anului 2013, veniturile Facebook au avansat cu 55%, la 7,87 miliarde de dolari, iar profitul net a crescut de trei ori, de la 53 milioane de dolari în 2012 la 1,5 miliarde de dolari.

Acţiunile Facebook sunt în creştere cu 13% la bursa din Frankfurt, după ce au încheiat tranzacţiile de miercuri de la New York în scădere cu 2,9%.

Pentru mulţi utilizatori, Facebook nu mai este un serviciu nou, compania urmând să sărbătorească săptămâna viitoare 10 ani de existenţă.

În decembrie, Facebook avea 1,23 de milioane de utilizatori lunari activi, cu 16% mai mulţi faţă de anul precedent. Dintre aceştia, 945 de milioane accesează reţeaua socială prin intermediul dispozitivelor mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici