Veştea: Voi supraveghea cu maximă atenţie implementarea obiectivelor finanţate de Ministerul Dezvoltării

Adrian Veştea, ministrul dezvoltării, a verificat, vineri, stadiul lucrărilor unor proiecte pe care le finanţează ministerul, prin Compania Naţională de Investiţii, în Braşov: „Voi supraveghea cu maximă atenţie implementarea tuturor obiectivelor pe care le finanţează Ministerul Dezvoltării”.

203 afișări
Imaginea articolului Veştea: Voi supraveghea cu maximă atenţie implementarea obiectivelor finanţate de Ministerul Dezvoltării

Veştea: Voi supraveghea cu maximă atenţie implementarea obiectivelor finanţate de Ministerul Dezvoltării

Primul obiectiv vizitat a fost Sala polivalentă din municipiu, în valoare de 356.735.894,75 de lei, pentru care lucrările au început în septembrie 2022 şi care are, ca termen estimat de finalizare, luna octombrie 2025. Complexul multifuncţional va avea o capacitate totală de 11.233 de locuri şi va include o sală de sport, o sală de antrenament, anexe sportive şi sociale (vestiare, săli de recuperare, grupuri sanitare, sală de forţă, cabinete medicale), spaţii administrative şi tehnice, o parcare subterană cu o capacitate de 74 de locuri şi o parcare supraterană de 10 locuri pentru auto, 2 pentru autocare, 3 pentru autocamioane şi 2 locuri pentru Platforma Car TV; obiectivul va avea şi spaţii pentru conferinţe, spaţii destinate publicului, o zonă de promenadă (cu o scenă în aer liber şi gradene), două case de bilete, umbrare şi gradene terasate, precum şi alei pietonale şi spaţii pentru promenadă, transmite Ministerul Dezvoltării.

Potrivit sursei citate, ministrul dezvoltării a verificat şi stadiul lucrărilor de construire a căminului studenţesc al Universităţii ”Transilvania” din Braşov, în valoare de 34.238.147,77 de lei, care va avea o capacitate de 206 locuri dispuse în 103 camere. Fiecare cameră va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier (paturi, birouri, dulap, frigider şi etajere) şi balcon pe toată lăţimea camerei de cazare. Clădirea, cu un regim de înălţime 2S+P+4E+5Eretras+6Eretras, va avea o suprafaţă desfăşurată de 5.598 mp şi va fi prevăzută şi cu spaţii comune (săli de lectură, spălătorie/uscătorie, sală de mese sau chicinetă) şi cu parcare subterană cu o capacitate de 34 de locuri.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul Veştea s-a întânit şi cu proiectanţii şi constructorii implicaţi în reabilitarea şi modernizarea DJ102I Valea Doftanei (jud. Prahova) - Brădet (jud. Braşov). Investiţia, în valoare de 405.405.438 de lei, care vizează reabilitarea şi modernizarea drumului pe o lungime totală de 25,63 km, reprezintă un traseu strategic care face legătura între sudul şi centrul ţării. Viabilizarea acestui drum judeţean are ca scop şi decongestionarea traficului şi fluidizarea circulaţiei de pe DN1 (Valea Prahovei) şi DN1A, prin descărcarea traficului uşor şi mediu de pe DN1.

„Aceste trei proiecte sunt obiective de importanţă majoră pentru comunitatea braşoveană, pe care le cunosc şi pentru a căror realizare m-am implicat încă de pe vremea când ocupam funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi i-am rugat atât pe beneficiari, cât şi pe constructori să urmărească foarte atent modul de realizare a lucrărilor şi respectarea termenelor fiecărei etape de execuţie, astfel încât să avem lucrări de calitate, moderne şi trainice. I-am asigurat pe toţi, încă o dată, că voi supraveghea cu maximă atenţie implementarea acestor obiective şi mă voi implica ori de câte ori va fi nevoie”, precizează Veştea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici