Veşti bune pentru români: O nouă categorie de bunuri ar putea beneficia de cota de TVA redusă

Un proiect depus la Senat propune scăderea cotei de TVA pentru băuturile pe bază de plante, scrie Ziarul Financiar.

3182 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru români: O nouă categorie de bunuri ar putea beneficia de cota de TVA redusă

Propunerea legislativă nr. B402/2023 pentru modificarea şi completarea alin.(2), litera e) al art.291 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, depusă la Senat în 15 iunie 2023, propune scăderea cotei de TVA pentru băuturile pe bază de plante, conform documentului oficial.

Astfel, cota de TVA pentru băuturile pe bază de plante ar urma să scadă de la 19%, cât este în prezent, la 9 %.

Mai exact, proiectul de lege propunere ca la articolul Articolul 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, alineatul (2), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins: „e)livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice şi a băuturilor nealcoolice care se încadrează la codurile NC 2202 10 00 şi 2202 99, mai puţin cele care se încadrează la codurile NC 2202 99 11, 2202 99 15 şi NC 2202 99 91 pentru care se aplică cota redusă de 9%, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (3) lit. k). Prin normele metodologice se stabilesc codurile NC corespunzătoare acestor bunuri”.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici