Videanu despre evoluţia crizei: Va fi un vârf de sarcină în aprilie-mai

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marţi, într-o dezbatere organizată de Realitatea TV, că nu se pot defini intervalele critice în anul 2009, el estimând că va fi "un vârf de sarcină" în lunile aprilie-mai, legat de execuţia bugetară.

69 afișări
Imaginea articolului Videanu despre evoluţia crizei: Va fi un vârf de sarcină în aprilie-mai

Videanu despre evoluţia crizei: Va fi un vârf de sarcină în aprilie-mai (Imagine: Mediafax Foto)

Adriean Videanu a precizat că, în viziunea sa, criza poate fi definită prin trei dimensiuni: financiară, economică şi psihilogică, el estimând că Guvernul poate găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor economice şi financiare.

Ministrul Economiei a susţinut că Guvernul şi Banca Naţională trebuie să acţioneze pentru creşterea ratingului de ţară. El a arătat că România este singura ţară din UE care nu are "investment grade", ceea ce îi reduce accesul la linii de finanţare internaţionale, iar "acolo unde are acces, acestea sunt foarte scumpe".

Videanu a mai spus că nu poate defini perioadele critice din acest an, dar a identificat un vârf de sarcină legat de execuţia bugetară.

"Nu putem defini intervalele critice în 2009. Va un vârf de sarcină, legat de execuţia bugetară, undeva în aprilie-mai anul acesta, pe care eu cred că Guvernul o va depăşi cu bine, moment în care vom intra în normalitate în ceea ce înseamnă execuţia bugetară", a spus liderul PDL.

El a arătat că este foarte importantă asumarea de către coaliţia de guvernământ a programului anticriză.

Potrivit lui Videanu, România poate să joace "pe un palier de excelenţă", la nivelul UE.

"Acest palier este al energiei. România este una dintre cele mai echilibrate ţări din UE în domeniul energiei", a spus ministrul Economiei, care completat că energia este domeniul care poate să aducă investiţii majore.

Întrebat de Dorel Şandor când va începe actualul Cabinet să guverneze, Videanu a răspuns scurt: "Ieri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici