Videanu: Statul va rămâne acţionar la Petrom

Ministerul Economiei va rămâne acţionar la OMV Petrom (SNP), cu peste 8% din capitalul Petrom, din care va transfera salariaţilor participaţia care li se cuvine potrivit legii, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Adrian Videanu, într-o conferinţă de presă.

31 afișări
Imaginea articolului Videanu: Statul va rămâne acţionar la Petrom

Videanu: Statul va rămâne acţionar la Petrom (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Excludem retragerea din parteneriatul Petrom. Vom reţine un pachet de peste 8% pentru că ne obligă legea", a spus Videanu.

Potrivit unui document oficial obţinut de MEDIAFAX, Guvernul va vinde pe bursă acţiuni la companii listate, precum Petrom şi Transelectrica, sau care vor fi listate, printre care Romgaz, subsidiare ale Enel şi E.ON, şi va exercita opţiunea de vânzare a titlurilor deţinute la companii energetice privatizate, estimând încasări de peste un miliard euro.

Pe prima poziţie a listei companiilor tranzacţionate în prezent la Bursa de Valori Bucureşti şi unde statul va plasa pe piaţa de capital o parte din acţiunile minoritare figurează Petrom, iar intenţia Guvernului este de a vinde un pachet de 12,64% (din cota totală de 20,64% deţinută de Ministerul Economiei), cu o valoare estimată la 2,43 miliarde lei.

Acţionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV. La BVB sunt listate 8,24% din acţiunile companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici