Videanu:Vreau reducerea participaţiilor statului la companiile din subordinea Ministerului Economiei

Reducerea participaţiilor statului la companiile din subordinea ministerului Economiei şi derularea de proiecte energetice prin parteneriate public-private va asigura competiţia pe piaţă, a declarat, joi, ministrul de resort, Adriean Videanu.

22 afișări
Imaginea articolului Videanu:Vreau reducerea participaţiilor statului la companiile din subordinea Ministerului Economiei

Videanu:Vreau reducerea participaţiilor statului la companiile din subordinea Ministerului Economiei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Vreau o reducere a participaţiei statului, ca să apară competiţie. Cele două societăţi energetice corectează nişte erori din trecut", a afirmat Videanu, prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

El a adăugat că o strategie energetică trebuie elaborată pentru o perioadă de cel puţin 20 de ani, care să fie aprobată prin lege, pentru a nu mai fi modificată în fiecare ciclu electoral.

"Nu se poate face în mod eficient o strategie energetică pe doi ani, nici pe patru ani, aşa cum prevede legislaţia. Nu se poate face o strategie energetică pentru un ciclu electoral, ci este nevoie de una pe cel puţin 20 de ani. Am invitat toate formaţiunile politice să participe. Acum revizuim strategia, şi vom propune să se adopte prin lege, ca să nu mai fie nevoie ca Guvernul să o revizuiască din patru în patru ani", a adăugat Videanu.

Potrivit ministrului Economiei, în 2010 companiile din subordinea Ministerului Economiei au programate investiţii de 2,1-2,2 miliarde de euro, cu 65% mai mari decât în 2009, pentru "a forţa în această perioadă rezolvarea unor probleme care istoric nu s-au rezolvat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici