Vin banii din PNNR: România începe semnarea contractelor şi dă startul absorbţiei de fonduri

Guvernul a adoptat luni o hotărâre prin care se poate începe semnarea tuturor contractelor şi absobţia banilor din PNRR, a spus, după şedinţa Executivului, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu.

2738 afișări
Imaginea articolului Vin banii din PNNR: România începe semnarea contractelor şi dă startul absorbţiei de fonduri

Vin banii din PNNR: România începe semnarea contractelor şi dă startul absorbţiei de fonduri

„A fost adoptată hotărârea de guvern privind normele de aplicare ale ale Ordonanţei 124 din 2021 privind fluxurile financiare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este o hotărâre de guvern care, practic, detaliază modul în care se vor desfăşura aceste fluxuri financiare”, a spus Vîlceanu.

Ministrul a precizat că cel mai important lucru este faptul că, după adoptarea acestei hotărâri de guvern se vor putea semna acordurile de finanţare dintre Ministerul investiţiilor şi Proiectele Europene, în calitate de coordonator naţional al PNRR şi ministerele de reformă, pentru fiecare componentă în parte.

De asemenea, ulterior semnării acestor acorduri, ministerele pot să îşi prevadă în bugetul lor sumele, creditele de angajament şi creditele bugetare pentru îndeplinirea acestor investiţii şi reforme. Ulterior, la rândul lor, ministerele vor semna acordurile de implementare şi convenţiile de finanţare cu agenţiile de implementare cu care lucrează sau pot semna contracte de finanţare, potrviit lui Dan Vîlceanu.

„Odată cu adoptarea acestei ordonanţe, putem să începem semnarea tuturor documentelor, contractelor şi absorbţiei de bani din PNRR. Este un lucru important, pentru că de fiecare dată ne întrebaţi şi mă întrebaţi pe mine când aveam ocazia să discutăm câţi bani am absorbit, câţi bani am tras din PNRR, nu se putea face absorbţie fără ca aceste documente să fie semnate înainte”, a mai spus Vîlceanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vîlceanu,
pnrr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici