Virgil Popescu: primele livrări de gaze din Marea Neagră sosesc în 2022

Primele cantităţi de gaze naturale din Marea Neagră vor veni în 2026 pentru perimetrul deţinut de OMV Petrom şi Romgaz, iar din perimetrul concesionat de Black Sea Oil & Gas gazele vor veni anul viitor, a declarat lui ministrul Energiei Virgil Popescu.

5278 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu: primele livrări de gaze din Marea Neagră sosesc în 2022

Virgil Popescu: primele livrări de gaze din Marea Neagră sosesc în 2022

În cazul Black Sea Oil & Gas este vorba de 1 miliard de metri cubi pe an, a precizat ministrul.

Popescu spune că în cazul perimetrului Neptun Deep, care va fi exploatat de OMV Petrom şi Romgaz, mai este necesară o investiţie de 4 miliarde de euro. „Decizia de investiţie ne dorim să fie luată de ambii investitori în cursul anului viitor, în aşa fel încât în 2026 să avem primele gaze din Marea Neagră din acel perimetru”.

Popescu a spus că România derulează şi un program de creştere a capacităţii de înmagazinare. „Ne dorin ca până în 2025 să creştem capacitatea de înmagazinare de la 3 miliarde la 4,2 miliarde de metri cubi, pentru a avea o capacitate suplimentară”.

În aceste condiţii, şi preţurile gazelor vor trebui să scadă, a apreciat ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici