Vlădescu este îngrijorat că peste trei luni, şase luni sau un an ar putea fi mai rău decât acum

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat joi că nu există în acest moment semne că peste trei luni, şase luni sau un an ar putea să fie mai bine din punct de vedere economic şi este îngrijorat că situaţia s-ar putea înrăutăţi în această perioadă.

24 afișări
Imaginea articolului Vlădescu este îngrijorat că peste trei luni, şase luni sau un an ar putea fi mai rău decât acum

Vlădescu este îngrijorat că peste trei luni, şase luni sau un an ar putea fi mai rău decât acum (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte contextul macroeconomic, îl tot descriem. Este mult mai dificil decât ne închipuiam acum un an, acum şase luni sau acum trei luni. Şi ceea ce mă îngrijoreayă cel mai tare este că nu există în acest moment semne că peste trei luni, şase luni sau un an ar putea fi mai bine. Ar putea fi mai rău, iar această evidenţă a evoluţiilor la nivel global face parte din raţiunile pentru care am luat decizii extrem de delicate, extrem de dificile şi costisitoare din punct de vedere uman şi politic", a spus Vlădescu.

El a afirmat că ceea ce se întâmplă la nivel global "scapă înţelegerii" tuturor celor care sunt implicaţi în politică, economie şi administraţie, dar există semne de acţiune şi cel mai important lucru este ca autorităţile să fie active când contextul se schimbă şi nu reactive, cum a fost cazul Greciei.

"Mă întâlnesc cu colegii mei din alte state membre ale Uniunii Europene şi aceleaşi îndoieli, aceleaşi incertitudini le avem cu toţii. Bineînţeles că fiecare dintre noi avem un limbaj diferit. Unii încearcă să exprime o oarecare speranţă, finalmente cifrele statisticii ne arată că această speranţa nu este susţinută şi de ceea ce se întâmplă în realitate", a mai spus Vlădescu.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, care prevede, printre altele, reducerea cu 25% a salariilor în sectorul bugetar şi cu 15% a pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici