Vlădescu: Mulţi dintre cei care accesează fonduri europene nu sunt cinstiţi

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, vineri, că multe persoane care accesează fonduri europene nu sunt cinstite, iar în urma auditului de către Comisia Europeană, România s-ar putea "trezi" că trebuie să restituie bani, ca urmare a acestor nereguli.

71 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Mulţi dintre cei care accesează fonduri europene nu sunt cinstiţi

Vlădescu: Mulţi dintre cei care accesează fonduri europene nu sunt cinstiţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Trebuie să recunoaştem că mulţi dintre cei care accesează fonduri europene nu sunt cinstiţi şi trebuie să fim atenţi că nu e ceva de care să scapi. (...) În urma controalelor Comisiei Europene, ne putem trezi că trebuie să restituim bani", a spus Vlădescu, la un seminar organizat de "Ziarul Financiar" pe tema fondurilor europene.

El a atras atenţia că, pentru a preveni o astfel de situaţie, trebuie semnalate orice fel de nereguli care apar în procesul de accesare a fondurilor comunitare.

"Daţi-ne nume, locuri, situaţii, pentru a putea acţiona şi vom acţiona foarte dur, pentru că absorbţia fondurilor europene este prioritatea numărul unu. (...) Nu vrem să ajungem în situaţia în care Comisia Europeană ne va cere bani înapoi, pentru că au fost furaţi", a spus Vlădescu.

Pe de altă parte, ministrul a arătat că România nu riscă în acest moment să piardă fonduri europene, deşi sistemul este văzut greoi şi birocratic.

Vlădescu a precizat că România a fost, este şi va fi un beneficiar net al transferurilor cu Uniunea Europeană.

"Niciodată România nu a fost un contributor net. România, de când a început absorbţia de fonduri europene, a fost beneficiar net", a punctat Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici