Vodafone vrea să cumpere producătorul suedez de software Wayfinder Systems

Grupul de telecomunicaţii Vodafone va face o ofertă publică de preluare a producătorului suedez de software de navigare Wayfinder Systems, evaluat la 30 milioane dolari, pentru a-şi îmbunătăţi serviciile de internet, respectiv căutare, publicitate şi direcţionare.

17 afișări
Imaginea articolului Vodafone vrea să cumpere producătorul suedez de software Wayfinder Systems

Vodafone vrea să cumpere producătorul suedez de software Wayfinder Systems

Grupul a luat decizia acestei achiziţii în condiţiile în care piaţa de telecomunicaţii mobile devine saturată, iar extinderea şi îmbunătăţirea serviciilor de transfer de date poate atrage şi păstra clienţii.

Vodafone oferă 12 coroane suedeze (1,5 dolari) pe o acţiune Wayfinder Systems, faţă de preţul de închidere de luni de 3,4 coroane suedeze pe unitate (40 de cenţi), care evaluează compania la 239 milioane coroane suedeze (30 de milioane de dolari).

Grupul a anunţat că acţionarii Wayfinder au acceptat oferta.

"Programele produse de Wayfinder permit telefoanelor mobile afişarea de hărţi uşor de utilizat şi furnizarea de informaţii vocale şoferilor, aşa cum fac dispozitivele de navigaţie convenţionale", a declarat directorul departamentului de Servicii prin Internet al Vodafone, Pieter Knook.

Serviciile Wayfinder sunt disponibile în 19 limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici