Suma imensă pusă deoparte de Volkswagen pentru scandalul emisiilor

Volkswagen şi-a dublat provizioanele pentru scandalul emisiilor, în urma celei mai mari pierderi din istoria industriei germane producătoare de maşini, în timp ce se luptă cu impactul financiar la crizei, scrie Bloomberg.

1651 afișări
Imaginea articolului Suma imensă pusă deoparte de Volkswagen pentru scandalul emisiilor

Suma imensă pusă deoparte de Volkswagen pentru scandalul emisiilor

VW a pus deoparte 16,2 miliarde de euro pentru a acoperi costurile scandalului fraudei emisiilor, faţă de 6,7 miliarde de euro cât avea înainte.

Cel mai mare producător la nivel mondial şi-a redus dividendele anuale cu 97%, la 17 cenţi per acţiune, cel mai jos nivel din anul 2000.

Acţiunile VW au reuşit însă să îşi revină cu 45% faţă de minimul atins în octombrie, după izbucnirea scandalului.

”Criza curentă are un impact major asupra poziţiei financiare a Volkswagen”, a spus CEO Matthias Muller, adăugând că”repercusiunile nu sunt cuantificabile”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici